Alle biler trenger rutetjeneste

bremseservice

Service er noe som hver bil trenger, og bilen trenger det regelmessig for å sikre at det går greit. Det er så mange deler i en bil, og det er åpenbart at noe kan gå galt. Selv når det ser ut til å være noe galt med det, kan det være små feil som vokser og kan utvikle seg til større problemer over tid. Jo tidligere du kan finne problemer, jo lettere har det en tendens til å være å fikse dem. Kostnaden har en tendens til å følge det også, jo lenger du venter og jo større problemet er, jo dyrere blir det å fikse det.

Når du kjøper en bil, har de allerede lagt ut en serviceplan for den i bilens servicehåndbok. Dette indikerer hva som skal sjekkes og endres hver gang for bilservice. Dette følger forventet levealder for forskjellige deler, slik at de vil endres før nedbrytning. Deler som støtdempere vil ha en forventet levealder, de kan gå i stykker før det, men hvis de ikke har endret seg, vil de endres under service på det tidspunktet levetiden deres avsluttes.

Du kan trenge mye ekstra service i løpet av året, planen som er oppgitt i servicehåndboken er enkel, men en bil kan trenge mye mer. Fordi vi alle er forskjellige, vil bilene våre kjøres og vedlikeholdes annerledes. Dette betyr at du ikke kan forvente at alle biler skal handle på samme måte. Derfor må bilen din være godt vedlikeholdt, og når du føler at visse deler kan trenge service, er det på tide å besøke bilverkstedet.

Bremsene dine trenger bremseservice når de slites mens du kjører og bremser, noe som også avhenger av kjørestilen din, eller at støtdempere kan ha nådd slutten av livet og begynte å lekke, noe som får bilen til å oppføre seg underlig og påvirker kjørekomforten negativt. Så besøk et verksted og la dem endre dem for deg. Alt dette er en del av normal biltjeneste, selv om det ikke er planlagt i servicehåndboken. Denne typen biltjenester er nødvendig for å sikre at bilen din er i god stand.

Oljeskift er også viktig for å holde motoren i god stand. Stempelslitasje reduseres og effektiviteten øker hvis du har regelmessige oljeskift, som kan være nødvendig 1 til 2 ganger i året. Støtdempere har en tendens til å vare i 3-4 år, men når du har 4, vil de endres til og fra.

Dekkens levetid avhenger av hvor mye du kjører og hvordan du håndterer rotasjonen av dekkene mellom dekkendringene mellom sommer- og vinterdekk. Men siden du bare bruker dekkene i omtrent halvparten av året, holder de lenger enn du tror. Sørg for å velge dekk med lav rullemotstand slik at de varer lenger. Elbiler og hybrider har høyere slitasje, noe som betyr at dekkene slites raskere, og at du må rotere dekkene oftere, og at det vanlige dekkskiftet ikke lenger er nok. Roter når forskjellen i mønsterdybde er rundt 2-3 mm, og kjøp nye dekk når mønsterdybden er mindre enn 4 mm.

For mer informasjon om hvor du kan få service på bilen din, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top