Alle motoriserte kjøretøy som brukes i trafikken, trenger vinterdekk

vinterdekk

Årsaken til at vinterdekk er en god ide for alle kjøretøyer som kjører i trafikken, er at du trenger dekk som kan takle de kalde temperaturene og også være i stand til å gi trygt og pålitelig grep om vinterforholdene. Jo tyngre kjøretøyet er, jo mer trenger du å ha pålitelig grep for å fungere skikkelig og for å sikre at du kan få kjøretøyet til å stoppe når det er nødvendig. Alle bussene og lastebilene som kjører under vinterforhold, bruker også vinterdekk for sikker kjøring på vinterveier.

Etter økningen av SUV-er som et tryggere kjøretøy enn vanlige personbiler, er det viktig å bli informert om at de trenger vintergodkjente dekk hvis de skal kjøres på snø, is eller glatte forhold som slaps. Uten skikkelige dekk vil disse kjøretøyene være mindre sikre hvis de ikke har tilstrekkelig grep under disse omstendighetene. Situasjonen eskaleres ytterligere ved å ha en elektrisk SUV eller hybrid, da de er enda tyngre på grunn av behovet for mange batteripakker, slik at du kan få lang avstand på hver lading. For dette formålet må du velge dekk som anbefales for elektriske kjøretøyer, som da også har lav rullemotstand slik at du kan opprettholde den lange kjøreavstanden ved hver lading. Dekkene må også være mer slitestyrke for å håndtere den tunge vekten og det høyere dreiemomentet som er knyttet til disse kjøretøyene.

Når det gjelder vinterdekk eller dekk som er godkjent for vinterbruk, har du de to forskjellige vinterdekkene, piggdekkene og de piggfrie dekkene som også ofte kalles friksjonsdekk. Så har du noen vintergodkjente allværsdekk som kan brukes i løpet av året gjennom alle forskjellige vær- og temperaturforhold. Dette gir folk mye frihet og fleksibilitet, ettersom de alltid har sikkerhet for å ha dekk som kan takle hele spekteret av værforhold. For å sikre at de er vintergodkjente, bør de ha Alpine-symbolet på dekkens sidevegg. Det er ikke nok å bare ha M + S-merkingen, som bare indikerer at slitebanen er designet for gjørme og snø, men indikerer ikke at de kan bestå noen ytelsestester på snø og is.

For allværsdekk er det viktigere å velge førsteklasses dekk som kan håndtere hele temperaturområdet og de forskjellige værforholdene. Det er ikke lett å designe noe som kan prestere under så forskjellige forhold. Dette er grunnen til at det er bedre å bytte dekk til dedikerte vinterdekk, hvis du har vinterforhold som tilsier bytting. Selv med vinterdekk må du imidlertid sørge for at du bytter dekk i tide før vinterværet kommer, da du ellers er i en verre situasjon. Allværsdekkene overgår sommerdekk, så det er et verdifullt dekkalternativ for områder som har veldig ustabile værforhold og vintervær ikke alltid er sikre.

For mer informasjon om vinterdekk til SUV-en din, besøk: www.nokiantyres.no

Scroll to Top