Alternativ för vinterdäck för elbilar

dubbdäcken

Om du vill få en ny uppsättning vinterdäck till din elbil eller hybrid, har du två bra vinterdäcken som är premium som är dubbfria och ett som är dubbdäcken. Då har du också all-vädersdäck som om de är vintergodkända kan användas året runt, vilket visar säkerhet under alla väderförhållanden. Detta är perfekt för områden som kanske inte motiverar användning av dedikerade vinterdäck på grund av den begränsade tiden för verklig snö.

Nokian WR D4 är vinterdäck som är mångsidiga och har utformats för säker och balanserad körning på både våta och snöiga vägar. De är också effektiva för att förhindra både slaps och vattenplaning vid körning i våta förhållanden. Slitbanan som är utformad som en pil ger däcken kontrollerad styrning på ett balanserat sätt och fast grepp under vinterförhållanden. Slitbanans block och slitsar i slitbanemönster har designad form och en exakt roll för att ge utmärkt grepp och hanteringsegenskaper när du kör. Siporna på den stela ribban i mitten löper inte över hela bredden, vilket förbättrar precisionen och främjar kontrollerad hantering. För att skapa grepp utan knoppar använder de en Nokian Twin Trac Silica gummiblandning, som innehåller naturgummi, kiseldioxid och rapsolja, vilket säkerställer topprestanda för snö och vått grepp. De har lågt rullmotstånd och därför bra även för elbilar. Detta gör att du kan ta längre sträckor vid varje laddning. Däckens slitage är också lägre.

Sedan har du Nokian Hakkapeliitta R3, som också är utan dubbar, gjord för de nordiska vinterförhållandena. Med dessa får du något av det bästa greppet på både snö och is. De har biobaserade kryokristall 3 grepppartiklar tillsatta för att skapa en sandpapperliknande ytstruktur på slitbanan för att ge däcken mycket bra grepp på is. För snö tycker de om att piggdäcken använder det mönstrade mönstret för att ge bra grepp i snön och för att säkerställa att snön inte fastnar i slitbanan när du kör.

Om du istället vill ha dubbade däck är det bästa valet Nokian Hakkapeliitta 9, som har dubbla dubbteknik för att ge bästa grepp för både bromsning och acceleration, men också när du kör i kurvor och vid isiga och snöiga vägar. Den har också låg bränsleförbrukning och däckbuller. Med lågt rullmotstånd är de också bra för elbilar. Dubbdäck kanske inte är tillåtna överallt, så du måste kontrollera din lokala lagstiftning för vilka däck som kan användas i ditt område.

För all-vädersdäck har du Nokian Weatherproof, som är godkänd för vinterbruk och erbjuder utmärkt säkerhet och hållbarhet för användning året runt. Dessa däck är perfekta för områden som inte har så långa och jämna vintrar att det skulle motivera användning av dedikerade vinterdäck. Med dessa däck har du säkerheten att även om vintervädret skulle komma fram har du däck som klarar det, medan du fortfarande har däck som klarar av väder som inte är vinterväder.

För mer information om vinterdäck som också kan användas för elbilar, besök: nokiantyres.se

Scroll to Top