Bruk dekkfakta når du velger dekk

vinterdekk

Når du tar dekkvalget ditt, bør du bruke all tilgjengelig informasjon som kan hjelpe deg å ta et informert valg. I dag er den beste kilden til informasjon Internett. Her kan du finne alt fra dekkprodusentenes egne nettsteder, forskjellige dekkprøver, EU-dekkmerking og andre relevante dekkfakta. Med all informasjonen som kan samles, bør du kunne ta en objektiv beslutning om dekkene som passer deg og bilen din best.

Dekkvalg er en veldig viktig prosess da dekkene er avgjørende for den generelle sikkerheten til bilen. En trygg bil med dårlige dekk er ikke like trygg lenger, og bilen er nå mer sannsynlig i ulykker. Å unngå ulykker bør være et av de viktigste kriteriene dine når du kjører. Dette lar deg velge premium bildekk som har funksjoner som kort bremselengde, grep og kontroll. I tillegg til dette kan det også være andre viktige faktorer som lavt drivstofforbruk, som ikke bare kommer fra bilens bensinmotor, men også fra dekkets rullemotstand. Når det gjelder elbiler, betyr lav rullemotstand at du kan kjøre lenger mellom hver lading, noe som øker rekkevidden til din elbil.

Ved hjelp av dekkfakta kan du også lære når du trenger å bytte mellom sommerdekk og vinterdekk. Hva mønsterdybde er, hvorfor det er viktig og hvordan du måler det. Hva den alfanumeriske koden på sideveggen står for, og hvordan du bruker den for å sikre at du har riktig dekk på bilen din og sørger for at du kjøper riktig dimensjon ved neste kjøp. Alt dette vil hjelpe deg med å finne nye dekk til bilen din, hvordan du vedlikeholder dem og hva som er viktig for å sikre at de varer lenger. Du vet også når du skal bytte dekk mellom sommer- og vinterdekk og hvordan du oppbevarer dekk. Dette er viktig for at du skal kunne kjøre trygt og lovlig.

EUs dekkmerking er godt å vite når du leter etter nye dekk, da rullemotstand kan finnes der under drivstofforbruket, og da dette også påvirker utslipp av karbondioksid, er det også bra fra et miljømessig synspunkt. Kjørekomfort er preget av den ytre dekkstøyen og til slutt har du vått grep, som er sikkerhetsaspektet for hvor raskt du kan stoppe en bil på våte veier. Dette er veldig viktig for sommerdekk å ha dekk som fungerer godt i både tørre og våte forhold. Det er ingenting som virkelig markerer hvor bra dekkene fungerer under vinterforhold, så for oss i Norden må vi også se på hvor bra de klarer seg om vinteren gjennom tester i motormagasiner eller kveldsavisens dekkstester.

Optimalt dekkvalg ble gjort ved hjelp av informasjon fra forskjellige kilder. Sjekk bilens manual for å vite hvilken dimensjon du trenger. Se deretter etter vinter- eller sommerdekk som er tilgjengelige i disse dimensjonene. Hvis du har en elbil, må du sørge for å velge dekk som er anbefalt til dette formålet, slik at de ikke bruker for mye. Kombiner deretter EUs dekkmerke med resultatene fra forskjellige uavhengige dekkprøver for å finne optimale dekk til bilen din som er både trygge og stabile og kan gi den beste ytelsen.

For mer informasjon om fakta og informasjon om dekk, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top