Elbilen din trenger vinterdekk som anbefales til elbiler

vinterdekk

Ikke alle bildekk anbefales for bruk på elbiler eller hybrider. Når du kjøper nye dekk til en elbil, må du sjekke om dekkene er anbefalt for bruk på elektriske biler. Hvis de anbefales, vil dekkprodusenten indikere det slik at du vet at de er et godt valg å bruke til din elbil eller hybrid. Hvis du velger dekk som ikke anbefales for bruk på disse kjøretøyene, kan de slites veldig raskt og ikke gi samme sikkerhet og ytelse.

Området du bor i vil avgjøre hvilket vinterdekk som er best for kjøretøyet ditt. Du kan ofte velge mellom dedikerte vinterdekk som er tilgjengelige som piggdekk eller piggfrie dekk eller deretter vintergodkjente allværsdekk. De dedikerte dekkene gir deg best sikkerhet og ytelse om vinteren, men ikke alle områder vil trenge å bytte dekk på grunn av vinteren, og da kan allværsdekk være en mer praktisk og praktisk løsning. Du trenger ikke å bekymre deg for plutselige værforandringer og å sitte fast med sommerdekk når veiene er dekket av snø.

For elektriske kjøretøy, på grunn av de tyngre batteripakkene, vil du forsikre deg om at du har førsteklasses dekk som tåler høy belastning. Du trenger også dekk som kan gi godt grep slik at du kan få ditt tyngre kjøretøy til full stopp på korteste avstand. Du vil forsikre deg om at de er laget med lav rullemotstand, noe som gir en reduksjon i mengden energi som trengs når du kjører, slik at hybrid- eller elbilen kan gå lenger på hver lading. Det vil også senke slitasjen under kjøring, slik at dekkene varer lenger. I tillegg til den høyere vekten for elektriske kjøretøyer, har du også et høyere dreiemoment fra elektriske motorer i forhold til forbrenningsmotorer, slik at du vil ha høyere slitasje.

Når du bruker allværsdekk, bruker du ofte bare ett sett dekk for hele året, slik at du ikke veksler mellom sommer- og vinterdekk. Det kan være veldig praktisk, men det betyr også at du ikke besøker dekkstasjonen to ganger per år for å få et dekkbytte. Mangelen på at eksperter sjekker dekkene dine regelmessig, gir et loft av sikkerhet. Så når du ikke gjør dette, bør du sjekke dekkene regelmessig selv. Kontroller dekkets generelle tilstand, dekktrykket og mål mønsterdybden for å se når du trenger å rotere dekkene. Elbiler har en tendens til å ha høyere slitasje, noe som betyr at du må rotere dekkene oftere enn du er vant til med en vanlig bil, så når du tar kjøretøyet for dekkrotasjon, må du kontrollere at de også sjekker den generelle dekk, slik at du vet når du trenger å kjøpe nye dekk.

For mer informasjon om forskjellige dekk for elbiler og hybrider, besøk: www.nokiantyres.no

Scroll to Top