Ikke kjøp billige vinterdekk

vinterdekk

Problemet med billige dekk er at de kan se ut som et godt kjøp, men til slutt blir de faktisk dyrere enn et premium-dekk som i utgangspunktet koster litt mer når du kjøper det. Dette uansett om du kjøper nye vinterdekk eller om du trenger nye sommerdekk. Når du kjøper billige dekk, betyr det at du kjøper bildekk som er mindre sikre, det kan føre til ulykker som kan være dyre. Det fører også til at egenskapene blir dårligere, og for dekk fører det til at slitasje blir høyere og at du har høyere drivstofforbruk. Dette fører til at du betaler mer når du kjører bilen gjennom hyppigere dekkbytter, flere bensinstopp og mindre sikker kjøring. Det kan være greit å kjøpe billige produkter hvis du bare kjøper noe du ikke vil bruke så lenge, men for dekk som er en så viktig sikkerhetsfunksjon i en bil, må de kunne ha godt grep, kontroll og sikkerhet. Det er ofte slik at de kan påvirke sikkerheten negativt hvis dekkene ikke er av god kvalitet.

Sjekk dekkfakta om billige dekk før du kjøper dem. Det kan være lurt å sjekke EU-dekkmerket, der du kan kontrollere dekkens rullemotstand, som er indikert som en innvirkning på drivstofforbruket, der en høy rullemotstand bruker mer drivstoff. Det fører også til høyere dekkslitasje, så dekkene dine slites raskere og må byttes ut tidligere. Billige dekk har høyere rullemotstand enn et premium-dekk. Du bør også sjekke dekkets våte grep, noe som er viktig for sommerdekk. For vinterdekk spesifiserer ikke EU-dekkmerken spesifikke tester som beviser hvor gode dekkene er, så her er det bedre å sjekke dekktestene utført av motormagasiner for vinterdekk. Der kan du se hvordan de presterer på forskjellige deler.

Hvis du ender opp med å bruke mer penger på drivstoff fordi du har kjøpt billige dekk, må du uansett kjøpe et nytt sett mye tidligere enn om du hadde valgt dyrere premium dekk. Dette betyr at du ikke sparer penger på sikt. Til slutt vil du bruke mer penger og fortsatt ha et dårligere sikkerhetsaspekter enn du ville gjort med et premium-dekk. Bruk pengene dine klokt og velg et sett dekk som kan gi deg den nødvendige sikkerhet du trenger, og som vil vare lenge, men ikke påvirke bilens drivstofforbruk negativt. For vinterdekk kan det være enda viktigere enn for sommerdekk å velge premium-dekk. Om vinteren har du flere utfordringer som snø, slaps og is, og også om høsten har du tørre og våte asfaltveier som kan være forrædersk. Du må også velge om du vil ha piggdekk eller piggfrie dekk, noe som ikke alltid er et enkelt valg. Men i dag har piggfrie dekk utviklet seg så mye at forskjellen er mye mindre enn for noen år siden da piggdekk var det naturlige valget om vinteren.

For mer informasjon om premium dekk å kjøpe som vil være mer kostnadseffektivt for deg, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top