Kasvata käytetyn auton arvoa hyvällä kunnossapidolla

renkaat

On tiettyjä asioita, jotka vaikuttavat auton jälleenmyyntiarvoon positiivisesti ja negatiivisesti. Positiivista on, jos sinulla ei ole ollut suuria ongelmia autossasi. Suuronnettomuudet voivat vaikuttaa arvoon, koska suuret vammat voivat johtaa myöhempiin vikoihin. Sinulla on myös huoltokäsikirja, josta monet ostajat haluavat nähdä, että huollot on suoritettu säännöllisesti ja että ne on suorittanut asianmukainen korjaamo. Sitten on tietysti auton ulko- ja sisätilat sekä yleinen kunto. Jos onnistut pitämään kaikki nämä kunnossa auton elinkaaren aikana, voit odottaa saavasi korkean hinnan, kun on aika myydä auto.

Huoltokäsikirjassa määritetyn autohuollon lisäksi kannattaa pitää huolta autostasi myös näiden tilanteiden välillä. On tärkeää ymmärtää, että autosi saattaa tarvita paljon enemmän huoltoa ja kunnossapitoa kuin huoltokirja määrittää. Varmista aina, että tärkeimmät osat ovat hyvässä kunnossa sekä muut turvallisuuteen vaikuttavat osat, kuten renkaat, lamput, tärkeät nesteet ja tuulilasinpyyhkimet. Renkaat on helppo tarkistaa ja ne on tarkastettava säännöllisesti. Tarkista urasyvyys, että renkaissa ei ole vaurioita ja että renkaissasi on oikea ilmanpaine. Matala rengaspaine voi lyhentää renkaiden käyttöikää ja johtaa siihen, että auto vetää enemmän bensiiniä.

Renkailla on suuri vaikutus auton turvallisuuteen, ja sinun on varmistettava, että sinulla on oikeat renkaat oikeaan vuodenaikaan.  Se tarkoittaa myös, että olet tarkistanut renkaiden kunnon ja ilmanpaineen. Sinun on vaihdettava renkaat hyvissä ajoin ennen lumen tuloa, jotta olet valmis kohtaamaan talven. Renkaiden oikea-aikainen vaihto hyviin talvirenkaisiin on erittäin tärkeää. Sinulla on oltava talviolosuhteisiin hyväksytyt renkaat, jotka on merkitty alppisymbolilla, jossa on lumihiutaleella varustettu vuorenhuippu, jota kutsutaan usein 3 PMSF-symboliksi. Kaikissa Pohjoismaissa myydyissä talvirenkaissa on oltava tämä merkintä, ja sinun on käytettävä niitä talviolosuhteissa. Kun talvi on ohi, joudut myös vaihtamaan takaisin kesärenkaisiin.  Kaikki tämä varmistaa, että auto on turvallinen ja vältetään onnettomuuksia.

Renkaita tulisi kierrättää jokaisen kauden välillä, joten varmista, että tämä tehdään renkaita vaihdettaessa. Jos käytät nastarenkaita, on tärkeää, että noudatat niihin sovellettavia päivämääräsääntöjä, jotta et aja laittomasti. Nastattomille renkaille ei ole päivämäärärajoituksia, mutta sinun tulisi silti vaihtaa takaisin kesärenkaisiin kauden päätyttyä.

On aina hyvä tehdä auton kuntotarkastus, jossa korjaamo käy läpi auton tärkeimmät osat tarkistaakseen, onko jotain korjattavaa. He tarkistavat iskunvaimentimet, jarrut, renkaat, nesteet, valot ja muut tärkeimmät osat. Kun poistut huoltoasemalta, tiedät jos autossa on jotain korjattavaa, jotta voit varata ajan ongelman ratkaisemiseksi. Näin varmistat, että auto pysyy hyvässä kunnossa ja sitä ajetaan turvallisesti, jotta voit pysyä poissa onnettomuuksista, jotka voivat vaikuttaa auton tulevaan arvoon.

Lisätietoja auton huollosta ja kuntotesteistä arvon pitämiseksi korkealla, käy osoitteessa https://vianor.fi/

Scroll to Top