Käytä rengastietoja renkaita valittaessa

talvirenkaiden

Rengasvalintasi yhteydessä on käytettävä kaikkia saatavilla olevia tietoja, jotka voivat auttaa sinua tekemään tietoisen valinnan. Nykyään paras tietolähde on Internet. Täältä löydät kaiken rengasvalmistajien omista verkkosivustoista, erilaisista rengastesteistä, EU-rengasmerkinnöistä ja muista renkaiden ominaisuuksista. Kaikkien kerättävien tietojen avulla sinun pitäisi pystyä tekemään objektiivinen päätös sinulle ja autollesi parhaiten sopivista renkaista.

Renkaiden valinta on erittäin tärkeä prosessi, koska renkaat ovat ratkaisevan tärkeitä auton yleisen turvallisuuden kannalta. Turvallinen auto huonoilla renkailla ei ole enää yhtä turvallinen, ja auton onnettomuusriski on kohonnut. Onnettomuuksien välttämisen tulisi olla yksi tärkeimmistä asioista ajon aikana. Näin ollen voit valita premium-renkaita, joilla on ominaisuuksia, kuten lyhyt jarrutusmatka, pito ja hallinta. Tämän lisäksi voi olla myös muita tärkeitä tekijöitä, kuten alhainen polttoaineenkulutus, joka riippuu paitsi auton moottorista myös renkaan vierintävastuksesta. Sähköautojen osalta alhainen vierintävastus tarkoittaa, että voit ajaa pidempään jokaisen latauksen välillä, mikä lisää sähköautosi kantamaa.

Rengastietojen avulla voit myös oppia koska sinun on vaihdettava kesärenkaista talvirenkaisiin. Mikä kuvion syvyys on, miksi se on tärkeä ja kuinka sitä mitata. Mitä sivuseinämän aakkosnumeerinen koodi tarkoittaa ja kuinka käytät sitä varmistamaan, että autossasi on oikea rengas ja että ostat oikean kokoiset renkaat seuraavan ostoksesi yhteydessä. Kaikki tämä auttaa sinua löytämään uudet renkaat autollesi, kertoo kuinka ylläpidät niitä ja mikä on tärkeää: että ne kestävät pidempään. Tiedät myös, milloin vaihtaa renkaat kesärenkaiden ja talvirenkaiden välillä ja kuinka renkaiden varastointi tapahtuu. Tämä on tärkeää, jotta pystyt ajamaan turvallisesti ja laillisesti.

EU: n renkaiden merkinnät on hyvä tietää, kun etsit uusia renkaita, koska sieltä löytyy vierintävastus polttoaineenkulutuksen aikana ja koska tämä vaikuttaa myös hiilidioksidipäästöihin, se on myös ympäristön kannalta hyvä. Ajomukavuuteen vaikuttaa rengasmelu ja lopulta sinulla on märkäpito, mikä on turvallisuusnäkökohta sille, kuinka nopeasti voit pysäyttää auton märillä teillä.  On erittäin tärkeää kesärenkaissa, että on renkaat, jotka toimivat hyvin sekä kuivassa että märässä tilassa. Mikään ei kerro siitä, kuinka hyvin renkaat toimivat talviolosuhteissa, joten meillä Pohjoismaissa meidän on myös seurattava, kuinka hyvin ne pärjäävät autolehtien testeissä tai iltapäivälehtien rengastesteissä.

Renkaiden optimaalinen valinta tehdään eri lähteistä saatujen tietojen avulla. Tarkista auton käyttöoppaasta, mitä mittasuhdetta tarvitset. Etsi sitten talvirenkaat tai kesärenkaat, joita on saatavana näissä mitoissa. Jos sinulla on sähköauto, sinun on valittava renkaat, joita suositellaan tähän tarkoitukseen, jotta ne eivät kulu liian paljon. Yhdistä sitten EU-rengasmerkintä erilaisten riippumattomien rengastestien tuloksiin löytääksesi autollesi optimaaliset renkaat, jotka ovat sekä turvallisia että vakaita ja voivat tarjota parhaan suorituskyvyn.

Lisätietoja renkaiden tosiseikoista ja tiedoista on osoitteessa https://vianor.fi/

Scroll to Top