Köp inte billiga vinterdäck

vinterdäck

Problemet med billiga däck är att de kan se ut som ett bra köp, men i slutändan blir de faktiskt dyrare än ett premiumdäck som kostar lite mer ursprungligen när du köper det. Detta är oavsett om du köper nya vinterdäck eller om du behöver nya sommardäck. När du köper billiga däck så betyder det att du köper däck som är mindre säkra, det kan leda till olyckor som kan bli dyra. Det leder också till att egenskaperna är sämre och för däck så leder det till att slitaget är högre samt att du har högre bränsleförbrukning. Det leder då till att du betalar mer när du kör din bil genom oftare däckbyten, fler bensinstopp och mindre säker körning. Det kan vara okej att köpa billiga produkter om du bara köper något som du inte kommer att använda så länge, men för däck som är så pass viktiga säkerhetsdetalj på en bil, så måste de kunna ha bra grepp, kontroll och säkerhet. Det är ofta så att de kan påverka säkerheten negativt om däcken inte är av bra kvalitet.

Kontrollera däckfakta om billiga däck innan du köper dem. Det kan vara bra att kontrollera EU: s däckmärkning, där du kan kontrollera däckens rullmotstånd, vilket indikeras som påverkan på bränsleförbrukningen, där en hög rullmotstånd förbrukar mer bränsle. Det leder också till högre däckslitage, så att dina däck sliter snabbare och måste bytas ut tidigare. Billiga däck har högre rullmotstånd än ett premiumdäck. Du bör också kontrollera däckets våtgrepp är, vilket är viktigt för sommardäck. För vinterdäck anger EU: s däckmärkning inga specifika test som bevisar hur bra däcken är, så här är det bättre att kontrollera däcktesterna som utförts av motortidningar för vinterdäck. Där kan du se hur de presterar på olika delmoment.

Om du slutändan spendera mer pengar på bränsle på grund av att du köpte billiga däck och då kommer du i alla fall att behöva köpa en ny uppsättning mycket tidigare än om du hade valt dyrare premiumdäck. Det gör att du inte sparar pengar på sikt. I slutändan kommer du att spendera mer pengar och fortfarande ha ett sämre säkerhetsspektrum än du skulle göra med ett premiumdäck. Spendera dina pengar på ett klokt sätt och välj en uppsättning däck som kan ge dig den nödvändiga säkerheten som du behöver och som kommer att hålla länge medan du inte påverkar bilens bränsleförbrukning negativt. För vinterdäck så kan det vara ännu viktigare än för sommardäck att välja premiumdäck. På vintern så har du fler utmaningar som snö, slask och is, samt även på hösten så har du torra och blöta asfaltsvägar som kan vara förrädiska. Du måste också välja om du vill ha dubbdäck eller dubbfria däck, vilket inte alltid är ett lätt val. Men numera så har de dubbfria däcken utvecklats så pass mycket att skillnaden är mycket mindre än den var för några år sedan när dubbdäck var det naturliga valet på vintern.

För mer information om premiumdäck att köpa som kommer att vara mer kostnadseffektiva för dig, besök: https://vianor.se/

Scroll to Top