Noen hensyn når man finner vinterdekk til hybridbiler

vinterdekk

Hvis du bor i et område med alvorlige vintre som krever vinterdekk, må du sørge for at du velger dekk som er godkjent for vinterbruk: Bare vinterdekk skal brukes i områder når du har vanlige vintre med mye snø og is. Siden snø, is og slaps gjør det veldig vanskelig å kjøre, må du sørge for at du velger førsteklasses vinterdekk som kan gi deg bedre sikkerhet. For eiere av elbiler eller hybrider må de finne vinterdekk som er designet for bruk på hybrider eller elbiler. Dette er fordi batteriene gjør disse kjøretøyene tyngre og derved trenger ekstra grep og trekkraft, ettersom tilleggsvekten gjør dem tregere å stoppe. Vinterdekk kommer enten som piggdekk eller piggfrie dekk, og begge er tilgjengelige for hybrid- og elbiler. Tingene som bør vurderes når du velger dekk, er først og fremst hva slags vinterforhold du skal kjøre i, samt opplevelsesnivået ditt når du kjører på snø og is.

Piggdekk er mer egnet hvis du bor nær kysten, der veiene pleier å være isete om vinteren. Ikke-piggdekk er derimot mer egnet for snøveier. Vinterdekk som Nokian Hakkapeliitta R3 piggfrie dekk gir nådeløst grep med kontrollert håndtering på både is og snø, mens de forblir drivstoffeffektive for en grønnere kjøreopplevelse. De har naturlig nok 3 PMSF-symbolet “tre topp fjell snøfnugg” -symbol som betyr at de er godkjent for vinterbruk. De ikke-piggdekkene har fordelen av å kunne monteres på bilen tidligere på høsten, noe som er en stor fordel hvis området der du bor har uforutsigbart vær om høsten. Det samme gjelder våren når været kan endre seg raskt.

På grunn av avansert dekkteknologi har det vært mange innovasjoner i gummiblandingene sammen med andre teknologier, noe som gjør det å ha piggede vinterdekk mindre viktig. Hvis du derimot velger piggdekk, kan du være trygg på at ingenting overgår disse dekkene på is og pakket snø, noe som gir deg det beste innen grep og trekkraft, spesielt lateral trekkraft for en trygg vinterkjøring. Hvis du bor i områder med mye isete forhold og piggdekk er lovlige, er dette uten tvil ditt beste valg.

Ingenting overgår dedikerte vinterdekk, ikke-piggdekk eller piggdekk for tøffe vinterforhold. Vinterdekk er laget av en fleksibel gummiblanding samt et unikt mønsterdesign som er ment å brukes på is, snø og slaps. De trenger ikke gå på akkord for bruk i andre årstider, slik som allværsdekkene må gjøre. Når du installerer dem på bilen din, kan du være trygg på at du vil nyte det ultimate grepet og trekkraften både for å akselerere, bremse og gå rundt hjørner. Du må imidlertid bytte tilbake til sommerdekk så snart vintersesongen er over, slik at du kan nyte perfekt sommergrep med sommerdekk. Hvis du bruker vinterdekk for lenge når du har varme og tørre veier, øker slitasjen og reduserer ytelsen.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/

Scroll to Top