Nye premium dekk kan bidra til å forhindre vannplaning

vinterdekk

Nye innovasjoner innen dekkproduksjon kan bidra til å beskytte bilen din mot vannplaning. Mye forskning og utvikling har ført frem en ny generasjon premium-dekk som evakuerer vann raskere og mer effektivt enn før. Hydroplaning er fenomenet når det lagres et vannlag mellom dekkene og veidekket, noe som fører til tap av trekkraft. De har dypere spor som hjelper med å evakuere snø, slaps og vann fra dekket og dermed beskytte mot vannplaning. Teknologier som polerte spor som i Nokian eLine 2 sommerdekk vil tillate at dekket lagrer mer vann inne i sporene mellom dekk og vei, samtidig som det akselererer strømmen fra hovedsporene både lateralt og inne i sporene. Innovasjoner som dette forbedrer vannplanningsegenskapene. De har også trompetspor, slik at de kan lagre vann mellom dekket og veien, og akselererer strømmen fra hovedsporene mot tverrsporene og maksimerer grepet.

Du har også allværsdekk som Nokian Weatherproof dekk er laget av gummiblandinger som ligner veldig på gummiblandingene til vinterdekk. Den har også snøfnuggsymbolet. Nokian Weatherproof all- allværsdekk kan effektivt rense snø, slaps og vann fra dekket for å sikre at dekket griper veien og dermed beskytter mot både slaps og vannplaning. Hydroplaning gjelder ikke bare vann, men også slaps, noe som kan skje når snøen begynner å smelte og etterlate slaps på veien. Dette er grunnen til at selv i andre årstider enn regntiden kan du oppleve vannplaning. Dette er grunnen til at de fleste dekkprodusenter tilfører hydroplaning-beskyttende egenskaper til dekkoppstillingen.

Nokian Weatherproof dekk er merket med snøfnuggsymbolet og kan derfor brukes hele året i alle værforhold. Dette gjør dem veldig verdifulle i områder som har stadig skiftende vær, og det er vanskelig å planlegge i forkant av de forskjellige værforholdene, og siden det er farlig å kjøre om vinteren uten vintergodkjente dekk, gir disse dekkene sikkerhet når du kjører.

Siden det er viktig å redusere risikoen for vannplaning, har de fleste dekk i dag denne teknologien. Selv med gode dekk kan du imidlertid ikke eliminere risikoen helt. Derfor er det viktig å vite hva du skal gjøre når bilen din starter med vannplaning. Det beste du kan gjøre hvis du starter vannplaning, er å holde deg rett og bremse for å prøve å få tilbake følelsen av veien og kontrollere bilen din. For å prøve å unngå vannplaning, se fremover og unngå store sølepytter og reduser farten under regnvær.

Dette betyr at nye premium dekk med ny innovativ teknologi for å forhindre vannplaning er det beste våpenet mot vannplaning. De er ikke i stand til å eliminere risikoen, men redusere risikoen drastisk, slik at du kan kjøre tryggere og unngå å bli fanget i det ubehagelige med å miste kontrollen over bilen din mens du kjører. Det er en stor bidragsyter til ulykker i våte forhold.

For mer informasjon om dekk for å forhindre vannplaning, besøk: https://www.nokiantyres.no/

Scroll to Top