Nyt kun talvi on tulossa, sinun tulisi miettiä renkaiden vaihtamista talvirenkaisiin

kesärenkaat

Talvirenkaat ovat olleet olemassa 1930-luvulta lähtien, jolloin Nokian Renkaat kehitti ensimmäiset kuorma-autoihin tarkoitetut talvirenkaat. Tuolloin eniten tarvittiin kuorma-autojen ja linja-autojen renkaita, koska näiden ajoneuvojen osuus liikenteestä oli suurin. Talvirenkaissa oli karkeammat kuviot, jotta ne saisivat paremman pidon lumisissa olosuhteissa. Kulutuspintoja kehitettiin myös siten, että lumi ei juutu teloihin, mikä tarkoitti sitä, että pito säilyi ja lumiketjuja ei tarvinnut käyttää.

Nykyään talvirenkaiden käyttö on laissa säädetty. Joissain maissa on säädetty tietty ajankohta vaihdolle ja muissa maissa talvirengaspakko menee talviolosuhteiden mukaan. Tämä tarkoittaa, että sinun on vaihdettava talvirenkaat ennen lumen saapumista. Jos käytät nastarenkaita, sinua rajoittaa päivämäärä, jolloin ne voidaan asentaa aikaisintaan ja milloin ne on irrotettava, mutta nastattomilla renkailla voit helposti asentaa ne aikaisemmin ilman rajoituksia. Niitä ei kuitenkaan pidä käyttää erittäin kuumalla säällä, koska kuluminen lisääntyy ja tämä voi vähentää turvallisuutta talviolosuhteissa.

Kun lämpötilat alkavat lähestyä nollaa, on aika siirtyä talvirenkaisiin, koska talvirenkailla on paremmat ominaisuudet kuin kesärenkailla matalissa lämpötiloissa. Talvirenkaat ovat parempia matalissa lämpötiloissa ja kesärenkaiden käyttö on kielletty, kun teillä on lunta, mikä tarkoittaa, että joudut vaihtamaan ennen kuin lumi tulee. Joten vaihda ajoissa syksyn aikana. Ei ole väliä, vaihdatko viikkoa liian aikaisin, mutta liian myöhään vaihtaminen voi aiheuttaa suuria ongelmia ja voi olla erittäin vaarallista.

Jos et suunnittele ja varaa etukäteen aikaa renkaanvaihtoon, saatat joutua ongelmiin, koska sinulle sopivan ajan varaaminen on vaikeaa ja joudut ehkä jonottamaan saadaksesi sen tehtyä. On aina suositeltavaa, että auto tai rengaskorjaamo vaihtaa renkaat puolestasi, koska heillä on tietoa ja käyttävät oikeita työkaluja. He voivat tehdä sen nopeasti, mutta he voivat myös tutkia talvirenkaasi varmistaakseen, että ne ovat kunnossa, ja varmistaa että kulutuspinnan syvyys on riittävän hyvä ajamaan turvallisesti. Sinulla on oltava yli 4 mm: n kulutuspinta, jotta voit ajaa turvallisesti. Jos olet lähellä 4 mm, ei ole hyvä idea vaihtaa renkaita ostamatta suoraan uusia renkaita, jotta voit aloittaa talvikauden turvallisesti uusilla renkailla.

Kun ajat pois rengaspajasta, tiedät, että renkaat on kiinnitetty kunnolla, kesärenkaat säilytetään turvallisesti rengashotellissa ja sinulla on oikea rengaspaine.

Lisätietoja tulevien talvien talvirenkaista on osoitteessa: https://vianor.fi/

Scroll to Top