Säkerhetskontrollera Dina Däck Innan Din Sommarsemester

 sommardäck

Att ta bilen till semestermålet är fortfarande mycket populärt och ännu mer så nu som många vill undvika stora sammankomster av människor. Fler människor vill undvika flygplan och längre resor i år eftersom det fortfarande finns en hel del osäkerhet om var vi kan resa och vilka krav som krävs för vår återkomst och en eventuell andra våg mellan nu och när vi kommer tillbaka. Skönheten med en bilsemester är att du enkelt kan återvända hem och att du inte är beroende av några flygbokningar som kan avbokas eller inte är möjliga att omboka.

En annan fördel är att du med en bil har en känsla av frihet och när du anländer kommer du fortfarande att ha tillgång till din bil. Det kan också vara billigare om du är en hel familj som reser. För att säkerställa att du har en trevlig resa och minimera risken för bilrelaterade problem när du kör till din slutdestination måste du se till att du kontrollerar de viktigaste säkerhetsartiklarna på din bil. Det kan förbättra din säkerhet, minska risken för förseningar eller problem och minska resekostnaderna. Alla dessa faktorer gör det väl värt din tid att vidta nödvändiga steg innan du åker ut på din resa.

Du bör alltid kontrollera dina däck och se till att de är i gott skick för den långa körningen. Det främsta skälet till störningar längs motorvägen på sommaren beror på att antingen slut på bränsle eller därefter problem med däcken. När det gäller däck kan de enkelt kontrolleras innan du går ut. Se efter synproblem som skär eller sprickor. Om du upptäcker några problem kan det vara värt att låta en däckverkstad titta på däcken så att du får ett expertutlåtande innan resan. Det bästa är att ha premiumkvalitets sommardäck på din bil eftersom de är bra för sommaren och om de är av hög kvalitet tenderar de att ha låg rullmotstånd och därför låg bränsleförbrukning. Om du bestämde dig för att gå med alla väderdäck kan du ha lite högre slitage och bränsleförbrukning, vilket kan påverka kostnaden om det är en lång semesterresa.

Innan du lämnar ditt däcktryck måste du kontrollera. Däcktrycket varierar med temperaturen och bör justeras baserat på den belastning du kommer att bära. Så en hel bil med familj och bagage måste justeras innan den långa resan, varför du ska mäta den med bilen fulladdad och med kalla däck. Lågt däcktryck kan vara en ganska dyr prövning eftersom däcket sliter snabbare, så att du kommer att behöva byta ut däcken tidigare än väntat. Bränsleförbrukningen kommer också att öka, så din långa resa kan plötsligt bli mycket dyrare än planerat.

Du måste också kontrollera däckens mönsterdjup för att se till att du har mer än 4 mm återstående djup. Om du är under det bör du köra förbi en däckbutik och köpa en ny uppsättning. Du kanske också vill kontrollera bromsarna och stötdämparna innan du går på din semester.

För mer information om premiumdäck som ger säkerhet under ett sommarlov, besök: www.nokiantyres.se

Scroll to Top