Se till att köra miljövänligt

sommardäcken

De flesta ägare av elbilar eller hybrider vill minska det ekologiska fotavtrycket, detta slutar dock inte med köp av elbil eller hybridfordon. Förare måste vara medvetna om att bildäck också måste väljas med detta i åtanke. Det finns definitivt några saker att tänka på för att få en mer positiv inverkan på miljön. Saker som lågt rullmotstånd spelar en viktig roll för att minska energibehovet och kostnaden för varje resa och därmed också förlänga avståndet som en elbil kan resa på varje laddning. När det gäller hybrider förbrukar förbränningsmotorn mindre bränsle och gör bilen mer bränsleeffektiv när elmotorn inte används. Det finns också skillnader i de företag som tillverkar däck, där företag som Nokian Tyres har angett många miljövänliga lösningar i sin däcktillverkning.

Idag är Nokian Tyres stolta över att endast använda renade oljor i sin tillverkning av däck och har helt eliminerat skadliga oljor under processen, utan att använda några giftiga eller cancerframkallande kemikalier. De följer självpåtagna strikta miljömål för att sänka utsläppen av växthusgaser i linje med klimatvetenskap och de är det första däckföretaget som får ISO 14001 miljöcertifiering för att säkerställa att deras däck är ett bra miljöval.

När du väljer sommardäck eller vinterdäck för en hybrid- eller elbil är det viktigt att komma ihåg skillnaden mellan dessa bilar och traditionella bilar. Elbilarna och hybriderna har batteripaket som gör dem tyngre än en traditionell bil som använder en förbränningsmotor som går på bensin. Detta innebär att greppet är ännu viktigare för att möjliggöra korrekt bromsning. Lyckligtvis har Nokian Tyres och andra däcktillverkare en hel serie av däck, från allvädersdäck, sommardäcken till dedikerade vinterdäcken, så du kan hitta däck som är miljövänliga och av hög kvalitet, med utmärkt grepp och låg rullning motstånd för optimal prestanda.

Det finns också förändringar som vi som förare kan göra, som kan göras för att påverka vår planet positivt. Att använda bilen mindre gles och gå om du bara går korta sträckor. Kör smidigt och undvik en aggressiv körstil som förbrukar mer energi och sliter på bilens delar. Andra saker att se till är att hålla däcken ordentligt uppblåsta. Anledningen till detta är att korrekt uppblåsta däck minskar rullmotståndet, vilket är energin för att driva däcken längs vägen, även känd. Om rullmotståndet ökar kommer du att förbruka mer energi antingen som el eller bränsle, vilket ökar koldioxidutsläppen.

Att äga en hybridbil eller el är uppenbarligen ett viktigt steg mot att sänka koldioxidavtrycket, men att kombinera det med rätt miljövänliga däck påverkar det också. Om du bryr dig om miljön, gör lågt rullmotstånd högt prioriterat nästa gång du väljer ett däck, med tanke på vikten av korrekt uppblåsta däck och välj en tillverkare som producerar däck med miljön i åtanke.

För mer information om däck med lågt rullmotstånd, besök: https://www.nokiantyres.se/

Scroll to Top