Syyskuussa emme ehkä ole kaukana ensimmäisestä lumesta

talvirenkaat

Syyskuu on ehdottomasti kuukausi, jolloin emme ole kaukana talvesta, koska onhan jo syksy. Syksyn loppupuolella on todennäköisesti havaittavissa talviolosuhteita, vaikkakin se on epätodennäköistä syyskuussa, mutta todennäköistä marraskuussa. Jopa lokakuussa lämpötilat voivat laskea alle nollan celsiusasteen. Kun lämpötila on nollan alapuolella, ajaminen talvirenkailla on turvallisempaa kuin kesärenkailla, mikä antaa viitteitä siitä, että sinun on oltava valmis vaihtamaan talvirenkaisiin jo, kun lämpötilat alkavat lähestyä nollaa astetta.

Matalissa lämpötiloissa kesärenkaiden ongelmana on, että renkaat on suunniteltu lämpimiin lämpötiloihin, ja kun menet miinusasteisiin, kumi muuttuu kovaksi eikä sillä ole samanlaista joustavuutta. Kun renkaat menettävät joustavuutensa, ne eivät pysty tarjoamaan tarvittavaa pitoa, jota tarvitaan turvalliseen ajamiseen. Mutta talvirenkaat pystyvät pysymään pehmeinä ja joustavina miinusasteissa, koska ne on suunniteltu tätä varten. Kun sinulla on kovat renkaat myös kuivilla alustoilla, pito vähenee merkittävästi ja kun tiellä on lunta tai jäätä, renkaalla on oikeastaan hyvin vähän pitoa. Lisäksi kesärenkaiden kulutuspinnan muotoilua ei ole tarkoitettu lumelle tai jäälle, se on valmistettu märille tai kuiville teille.

Talvirenkaita on sekä kitka- että nastarenkaita, jotka molemmat on hyväksytty talvikäyttöön ja ovat erinomaisia ​​sekä lumella että jäällä. Nastarenkailla on kuitenkin hieman parempi pito jäisillä pinnoilla, joten jos tarvitset renkaita, joilla on paras pito jäällä, haluat nastarenkaat. Yksi nastarenkaiden haitoista on, että niihin liittyy enemmän rajoituksia, jos ne ovat ylipäätään sallittuja maassasi. Renkaissa on yleensä säännöksiä, jotka liittyvät niiden käyttöaikaan ja myös siihen, missä niitä voidaan käyttää. Esimerkiksi Saksa ja Puola ovat kieltäneet niiden käytön, joten et voi mennä rajalle, kun sinulla on nastarenkaat, mikä voi aiheuttaa logistisia ongelmia.

Yksi vaihtoehto Keski-Euroopalle on myös talvihyväksyttyjen jokakelin renkaiden käyttö. Tämä vaihtoehto tarjoaa sen edun, että sinulla on sekä talvi- että kesärenkaat ovat samoissa renkaissa. Jokasään renkaat tarjoavat hyvän vaihtoehdon alueille, joilla on hieman epävarmempi sää tai myös silloin, kun matkustat paljon alueiden välillä, joilla on hyvin vaihteleva sää. Jokakelin renkailla olet aina valmis ajamaan sääolosuhteista riippumatta. Eikä homma jää koskaan kiinni renkaista, jotka voisivat vaarantaa turvallisuutesi ajaessasi sääolosuhteiden vuoksi.

Jos sinulla on todelliset ja pitkät talvet ja haluat silti jonkin verran joustavuutta, voit aina käyttää kitkarenkaita, joiden käytössä ei ole maa- tai aikarajoituksia. Ne tulisi kuitenkin vielä vaihtaa kesärenkaisiin kesäkaudeksi, ja tällöin sinun tarvitsee vain varmistaa, että asennat ne ennen talvikauden alkua.

Lisätietoja talvirenkaista on osoitteessa nokianrenkaat.fi

Scroll to Top