Turvallisuuden tulisi olla tärkein prioriteetti renkaita valittaessa

Renkaiden valinta on tehtävä turvallisuutta silmällä pitäen ja aina etusijalla. Hinnan ei pitäisi koskaan olla tärkein tekijä, koska renkaat auttavat tarjoamaan ajoneuvollesi tarvittavan turvallisuuden välttääksesi onnettomuudet. Et halua asettaa halpaa hintaa etusijalle ja valita halvan hinnan laadun sijaan, koska väärän renkaan valitseminen voi johtaa onnettomuuksiin. Onnettomuus, vaikka se olisi pieni lokasuojan taipuminen, ylittää kustannuseron halpojen ja ensiluokkaisten renkaiden välillä. Tuotteisiin, joihin sinun on luotettava ja jotka on valmistettu kestämään, et halua investoida tuotteisiin, jotka kuluvat nopeammin ja ovat huonolaatuisempia.

Renkaat välittävät auton suorituskyvyn tielle ja varmistavat sitten, että sinulla on riittävä pito ja kitka turvallista ajamista varten. Tarvitset sitä sääolosuhteista riippumatta. Huonoissa renkaissa ei ole pitoa ja kitkaa, jota tarvitaan tiellä pysymiseen. Ilman asianmukaisia renkaita et voi ajaa turvallisesti. Turvallinen auto, jossa on huonot renkaat, voi tehdä autosta vaarallisen tai ainakin erittäin alttiin onnettomuuksille. Useimmat ihmiset ottavat huomioon auton turvallisuusnäkökohdat ostaessaan uuden auton, mutta renkaiden suhteen he eivät mieti niitä yhtä paljoa.

Sinun on varmistettava, että sisällytät rengasvalintaasi vain ensiluokkaiset renkaat ja etsit renkaat, jotka ovat sinulle järkevät. Jos aiot ajaa talviolosuhteissa, sinun on sisällytettävä talvihyväksytyt renkaat valintaan. Sinun on myös kiinnitettävä erityistä huomiota, jos autosi on hybridi-, sähkö- tai maastoauto, sinun on varmistettava, että ostat kyseiseen käyttöön tarkoitetut renkaat. Maastoautoilla on suuremmat renkaat ja sähköautoilla, ja hybridillä on renkaat, joita suositellaan käytettäväksi sähköautojen kanssa.

Sähköautot ja maastoautot ovat raskaampia kuin bensiiniautot, joten ne tarvitsevat renkaita, jotka kestävät ylimääräisen painon kulumatta liian nopeasti. Niiden on oltava riittävän kulutusta kestäviä käsittelemään sekä painoa että suurempaa vääntömomenttia, jonka saat sähkömoottoreista. Suuremman kulumisen takia on tärkeää, että kierrät renkaita useammin kuin normaalissa autossa, jotta renkaat kuluvat tasaisesti ja kestävät pidempään.

Jos ajat talviolosuhteissa, sinun on joko hankittava erilliset talvirenkaat, mikä edellyttää että sinulla on kaksi rengassarjaa, yksi kesäksi ja toinen talveksi. Voit myös hankkia talvihyväksytyt jokakelin renkaat, joita voit käyttää ympäri vuoden. Tällöin sinun ei tarvitse huolehtia ennusteesta, koska olet aina valmis ajamaan autoa sääolosuhteista riippumatta.

Turvallisen ajamisen kannalta on tärkeää, että ostat renkaat, jotka ovat sopivat olosuhteisiin, joissa aiot ajaa. Talvirenkaat talviolosuhteisiin ja kesärenkaat kesäolosuhteisiin. Varmista, että ne ovat hyvässä kunnossa ja että niiden kulutuspinnan syvyys on riittävä ja että ne ovat asianmukaisesti täytetyt.

Lisätietoja renkaiden valinnasta on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi

Scroll to Top