Din elbil behöver vinterdäck som rekommenderas för elbilar

dubbfria däck

Inte alla bildäck rekommenderas för användning på elbilar eller hybrider. När du köper nya däck till en elbil måste du kontrollera om däcken rekommenderas för användning på elfordon. Om de rekommenderas kommer däcktillverkaren att ange det så att du vet att de är ett bra val att använda för din elbil eller hybrid. Om du väljer däck som inte rekommenderas för användning i dessa fordon kan de slitas ut mycket snabbt och ger inte samma säkerhet och prestanda.

Området du bor i kommer att avgöra vilket vinterdäck som är bäst för ditt fordon. Du kan ofta välja mellan dedikerade vinterdäck som finns som dubbade eller dubbfria däck eller sedan vintergodkända allvädersdäck. De dedikerade däcken ger dig bästa säkerhet och prestanda under vintern, men inte alla områden kommer att behöva byta däck på grund av vintern och då kan allvädersdäck vara en mer bekväm och praktisk lösning. Du behöver inte oroa dig för plötsliga förändringar i vädret och fastna med sommardäck när vägarna är täckta av snö.

För elbilar, på grund av de tyngre batteripaketen, vill du se till att du har premiumdäck som klarar hög belastning. Du behöver också däck som kan ge bra grepp så att du kan få ditt tyngre fordon till full stopp på kortaste avstånd. Du vill vara säker på att de är tillverkade med lågt rullmotstånd vilket ger en minskning av mängden energi som behövs när du kör och därmed tillåter hybrid- eller elbilen att gå längre vid varje laddning. Det minskar också slitaget under körning så att däcken håller längre. Förutom den högre vikten för elfordon har du också ett högre vridmoment från elmotorer kontra förbränningsmotorer, så du kommer att ha ett högre slitage.

När du använder allvädersdäck använder du ofta bara en däckuppsättning för hela året, så du växlar inte däck mellan sommar- och vinterdäck. Det kan vara väldigt bekvämt, men det betyder också att du inte besöker din däckservicestation två gånger per år för att byta däck. Avsaknaden av att experter kontrollerar dina däck regelbundet lägger till ett loft av säkerhet. Så när du inte gör det, bör du kontrollera däcken regelbundet själv. Kontrollera däckens allmänna skick, däcktrycket och mät slitbanedjupet för att se när du behöver rotera däcken. Elbilar tenderar att ha högre slitage, vilket innebär att du kommer att behöva rotera däcken oftare än vad du är van vid en vanlig bil, så när du tar fordonet för att rotera däcken, se till att de också kontrollerar det allmänna skicket på dina däck så att du vet när du behöver köpa nya däck.

För mer information om olika däck för elbilar och hybrider, besök: nokiantyres.se

Scroll to Top