Hvordan være trygg når du kjører på snø og is

vinterdekk

Når vinteren nærmer seg, forårsaker det ganske mye angst selv hos erfarne sjåfører. Selv om vinterdekk av god kvalitet eller allværsdekk er godt rustet til å håndtere alle slags vinterforhold, er det fremdeles føreren som trenger å kjøre bilen på snø, slaps og is. I mange land i Europa kan vintrene komme uten mye advarsel, noe som kan være ganske farlig hvis det ikke er utstyrt med riktige dekk. Du trenger derfor i det minste litt grunnleggende kunnskap om hvordan du kjører på snø og is.

Dette er grunnen til i tillegg til et dekk av god kvalitet; det er viktig å vite noen sikkerhetstips for vinterkjøring. Selv erfarne sjåfører synes kjøring om vinteren på snø og is skremmende. Det er noen ting du bør vurdere som å styre på snødekte og isete overflater. Det er viktig å holde jevne, forsiktige og presise bevegelser på rattet for ikke å forårsake glidning som også kan oppstå med harde akselerasjoner, bremsing eller hastigheter for fort for forholdene. Bremsing eller stopp på glatte underlag krever lengre sikt, følge og stoppe avstander. Førere som er dyktige i å kjøre og bremse på glatte underlag, må også være klar over de ekstra farene som er forbundet med og forårsaket av lave temperaturer. Stoppeavstanden på is ved -18 grader Celsius er dobbelt så mye som kreves ved 0 grader Celsius.

For å kjøre under vinterforhold, må du ha dekk som er godkjent for vinterbruk. Du kan ikke kjøre med sommerdekk trygt og mange steder er det ikke lovlig, da du må ha vinterdekk eller godkjente dekk når du kjører på snø og is. Så hvis du har sommerdekk, må du bytte dekk til vinterdekk før den første snøen kommer. Hvis du bruker vintergodkjente allværsdekk, kan du trygt kjøre om vinteren, og du trenger ikke å stresse eller bekymre deg for det skiftende været. Hovedsikkerheten her er at du alltid er forberedt på vintervær, og du vil ikke bli overrasket over en plutselig snøstorm.

Allværsdekk som Nokian Weatherproof har høytytende allværsdekk som beholder forutsigbart grep hele året, både på våte og snødekte veier. Dette vil gi deg tryggheten til å håndtere eventuelle brå årstidsendringer. Det vil gi bedre håndtering på svart is som kan vises om morgenen om høsten. Med nye innovasjoner og all slags vær med dobbel ytelse, sørger det for god slitestyrke og drivstoffbesparelser. Bladesporene muliggjør riktig dirigering av regn, snø og slaps for å holde riktig kontakt med overflaten og derved beskytte mot vannplaning.

Bevæpnet med dekk av god kvalitet og grunnleggende kunnskap om hvordan du kjører på snø og is vil du kunne nyte vintermånedene uten kval. Enten du velger vinterdekk eller allværsdekk, vil du være forberedt på å kjøre på både snø og is uten problemer.

For mer informasjon om hvilke værdekk du skal velge, besøk https://www.nokiantyres.no/

Scroll to Top