Miksi talvirenkaat suoriutuvat muita renkaita paremmin talvella

Epäilemättä saat huippuluokan suorituskyvyn ankarissa talviolosuhteissa talvirenkailta. Tämä pätee sekä nastarenkaisiin että nastattomiin renkaisiin. Tämä johtuu niiden erikoisista kulutuspintakuvioista eikä kumiseoksestakaan tarvitse tinkiä toimiakseen muina vuodenaikoina, vaan se on erityisesti tehty lumelle ja jäälle sekä kylmille lämpötiloille. Nastarenkaat antavat myös lisää pitoa, joka on kätevää jäällä. Euroopan maissa on erilaiset lait talvirenkaiden suhteen, joten on tärkeää tutkia lakeja, jotka koskevat asuinmaatasi, ja myös jos aiot matkustaa, sinun on tutkittava lait maissa, joissa aiot vierailla.

Asuinpaikastasi riippuen on myös eroja siinä, milloin talvirenkaat vaihdetaan, koska joissakin maissa talvi alkaa jo lokakuussa. Muista, että talvirenkaiden vaihdon ajoituksen paras merkki on kun lämpötila laskee lähelle nollaa. Tämä siksi, koska talvirenkaiden erityinen kumiseos pystyy pysymään pehmeinä myös kylmällä säällä. Entä nastarenkaat? Joissakin maissa nastarenkaat ovat ok, kun taas toiset sallivat tien päällä vain nastattomat renkaat, joten jälleen kerran on tärkeää olla tietoinen asuinmaasi laeista. Talvirenkaat parantavat pitoa, jarrutusta sekä ajettavuutta, sillä nykyisiä talvirenkaita ei ole suunniteltu toimimaan vain lumisissa olosuhteissa, mutta ne toimivat paremmin myös kylmällä kuivalla tiellä. Talvirenkaiden suurin haittapuoli on kuitenkin tarve vaihtaa renkaita talvikauden päätyttyä. Tämä johtuu siitä, että talvirenkaita ei ole tarkoitettu käytettäväksi muina vuodenaikoina kuin talvella ja monissa maissa on lakeja, jotka rajoittavat nastarenkaiden käyttöä tiettyjen päivämäärien jälkeen. Kaikkia talvirenkaita tulisi käyttää vain talvikaudella ja vaihtaa sitten kesärenkaisiin lämpimälle kaudelle.

Kun ostat uusia talvirenkaita autoosi, on tärkeää, että ostat kerralla kaikki neljä rengasta, koska se auttaa ylläpitämään ajoneuvosi hallittavuutta ja vakautta. Tämä johtuu siitä, että jos sinulla on erilainen pito taka- tai etuakselilla, auto yli- tai aliohjautuu, mikä vaikeuttaa hallintaa. Sinun tulisi aina yrittää pitää samanlainen pito kaikissa neljässä pyörällä, mikä on myös yksi syy siihen, miksi on tärkeää kiertää renkaita vuoden aikana.

Investoitpa sitten nastarenkaisiin tai nastattomiin renkaisiin, pystyt käsittelemään vaikeimmat talviolosuhteet niillä. Ja jos asut alueella jossa on kovat talviolosuhteet, et tule pettymään niiden suorituskyvyssä? Jos et halua vaihtaa talvirenkaisiin talvella, voit käyttää talvihyväksyttyjä jokakelin renkaita. Jos  niissä on myös ”3-peak mountain snowflake” 3 PMSF-symboli, mikä tarkoittaa, että niitä voidaan käyttää vaikeissa talviolosuhteissa. Jos asuinalueellasi on leuto talvi, niin ehkä jopa tavallinen jokasään rengas riittää ja voit käyttää niitä ympäri vuoden.

Lisätietoja talvirenkaista on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/

Scroll to Top