Tid for vinterdekk og vinterservice for å gjøre bilen trygg

vinterdekk

Når vinteren nærmer seg, er det på tide å bytte dekk på bilen, men også sørge for at bilen er i god stand. Du bør avtale et godt dekkbytte før snøen kommer, da det er for sent når snøen har kommet. Du bør ikke kjøre hvis du allerede har snø, da dette øker sjansen for å komme i en ulykke. Hvis du må kjøre med sommerdekk til dekkverkstedet for å få dem byttet, vent til snøen har forsvunnet og bruk annen transport mens vinterforholdene råder.

Dekkskifte bør gjøres allerede når temperaturen begynner å krype under nullstrecket som dag- eller nattemperatur. Hvis du har dekkene dine lagret på dekkverkstedets dekkhotell, kan dekkendringen skje raskt, og du kan bestille en avtale for det online som eksisterende kunde. Det er også verdt å bestille bilservice i forbindelse med dette, det trenger ikke være service av hele bilen, men en tilstandsrapport eller bremseservice og dekkservice er vanligvis tilstrekkelig. Bruk en tilstandsrapport for å se hvor det er nødvendig for å sikre at bilen er i god stand. Det kan også være lurt å gjøre ac-service og batteriservice for å sikre at klimasystemet fungerer bra og at du kan starte bilen.

Du har visse datoer du må følge når du trenger å ha vinterdekk montert på bilen din. Hvis du har piggdekk, har du også datoer fra når du kan montere dekkene tidligst, så denne typen definerer tidsperioden og du kan planlegge skiftet på forhånd, slik at du får en tid som passer deg bra. Ikke bekymre deg for å bytte dekk for tidlig; du bør bekymre deg mer for å bytte dekk for sent. Et tidlig skifte er ikke farlig; det verste som kan skje er at slitasje er litt høyere når det er varmt ute enn det er ved lave temperaturer. Å kjøre med sommerdekk i vinterforhold på grunn av sene skift er imidlertid forbundet med farer. Du vil ha veldig begrenset grep, ettersom sommerdekkene dine blir harde ved lave temperaturer og mister mange av de viktigste egenskapene som trengs for å holde deg trygg under kjøring.

Når temperaturen synker under null grader, er vinterdekk bedre enn sommerdekk, selv om du ikke har snø eller is. Så ikke vent blindt på at snøen kommer, i stedet for å følge temperaturen, så blir du tryggere og forhåpentligvis også bytter dekk i tide. Det gir bedre sannsynlighet for at skiftet skjer i tide, slik at du ikke havner i en dårlig situasjon med vintervær når du fortsatt har sommerdekk på bilen.

Før du bytter til vinterdekk, må du sørge for at de har nok gjenværende mønsterdybde. Mønsterdybden på slitebanen skal være minst 4 mm. Du må også sørge for at du sjekker dekktrykket. Dekktrykket endres også med temperaturen, så en stor temperaturendring vil også redusere dekktrykket. Så sørg for at du sjekker det regelmessig når du stopper ved bensinstasjonen, slik at du får best ytelse fra dekkene dine.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://vianor.no/

 

 

Scroll to Top